Dyremose gør comeback i Folketinget

UDSKIFTNING: Efter Benedikte Kiærs valgsejr i Helsingør, peger pilen på tidligere MF Charlotte Dyremose som nyt medlem af den konservative gruppe på Christiansborg. Også Socialdemokraterne skifter ud.

Selvom det er på de danske rådhuse, at flest politikere i nær fremtid bytter plads, vil det netop overståede kommunalvalg også betyde nye politikere på Christiansborg.

Med konservative Benedikte Kiærs sejr i borgmesterkampen om Helsingør, står Charlotte Dyremose klar til at tage over.

"Selvom jeg ikke genopstiller til næste folketingsvalg, har jeg stadig en politisk bacille i blodet. Der er meget, jeg gerne vil ind og gøre noget ved," siger hun til Altinget.dk.

Den tidligere MF'er fremhæver særligt værdipolitikken som et område, hun gerne vil tage kampe om i Folketinget. Hun er selv medlem af regeringens udvalg for en mere moderne styring af folkekirken. 

Charlotte Dyremose står dog ved tidligere udtalelser om, at hun ikke vil søge genvalg, når tiden som suppleant er overstået. 

Også de to socialdemokrater Sophie Hæstorp Andersen og Jacob Bjerregaard vil efter alt at dømme overlade deres pladser i Folketinget til deres respektive suppleanter.

LO-pressechef på spring
Med Sophie Hæstorp Andersens sejr ved valget til Region Hovedstaden er der lagt op til udskiftninger i den Socialdemokratiske gruppe. Her har Jeppe Bruus allerede siddet som hendes afløser under valgkampen.

Han er dog på valgmorgenen ikke klar til at udtale sig om muligheden for en plads i Folketinget. I et tidligere interview om sin suppleantrolle sagde han til Altinget.dk:

"Jeg er rigtig glad for mit job i LO, men det er klart, at det at være folketingsmedlem også er noget, jeg ville syntes var rigtig spændende."

Jeppe Bruus forventer at tage endelig stilling til spørgsmålet inden for en uges tid.

Andensuppleant til Sophie Hæstorp Andersens folketingsplads er Kenneth F. Christensen fra Hvidovre.

Tidligere folketingskandidat kan afløse Bjerregaard
Selvom Socialdemokraterne tabte et antal borgmesterposter ved årets kommunalvalg, var der også enkelte lokale lyspunkter. Et af dem var Jacob Bjerregaard, der er klar til at sætte sig i borgmestersædet i Fredericia.

Til at overtage hans plads på Christiansborg står Anne Sina som førstesuppleant. Hun opnåede 4.846 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds ved folketingsvalget i 2011.

I dag er Anne Sina akademisk medarbejder i PensionDanmark.

Altinget.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anne Sina efter valget. Før valget oplyste hun dog, at hun ikke har taget endelig stilling til sin suppleantpost.

Nummer to på listen i Sydjyllands Storkreds er Christian Rabjerg Madsen. Han er socialdemokratisk folketingskandidat i Kolding.

Hvidovre kan udløse DF-udskiftning
Selvom kommunalvalget officielt er overstået, udspiller der sig stadig enkelte dramaer rundt omk på rådhusene.

Blandt andet i Hvidovre, hvor den siddende socialdemokratiske borgmester trues af et nyt flertal. Dansk Folkeparti er tidligere blevet spået gode muligheder for at blande sig i borgmesterkampen i kommunen.

Lykkes det for Dansk Folkeparti spidskandidat, Mikke Dencker, at vinde borgmesterkæden i Hvidovre, står Kenneth Kristensen Berth på spring som suppleant. Til daglig arbejder han i partiets pressetjeneste på Christiansborg og er byrådsmedlem i Vallensbæk Kommune.

Forrige artikel Radikale kan blive kongemager i KL Radikale kan blive kongemager i KL Næste artikel Ny dansk mediestøtte godkendt af EU-Kommissionen