Løkke vil give skattelettelser i bunden

DOKUMENTATION: Lars Løkke vil indføre et nyt ydelsesloft for overførselsindkomster og sænke skatten i bunden. Læs hovedpunkterne i Lars Løkke Rasmussens (V) tale til Venstres landsmøde.

En 'Jobreform2015' var blandt de mere konkrete politiske budskaber, da Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen holdt sin tale på årets landsmøde i Odense lørdag eftermiddag.

I brede træk kredsede formandens tale om, at gevinsten ved at tage et arbejde er for lille for mange mennesker er på overførelsesindkomster, og at opskriften på at sikre fremtidens velfærd først og fremmest handler om at få flest muligt inkluderet i 'arbejdsfællesskabet'.

"Jeg vil være endnu gladere, hvis alle de, der kan, får mulighed for at bidrage til fællesskabet med det, de kan. Det vil ikke bare gøre deres liv rigere. Det vil gøre Danmark rigere. I sidste ende er det et spørgsmål om velfærd," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Loft over kontanthjælp
Vejen til velfærd handler om at sikre vækst i det private, lyder Løkkes analyse. Derfor er det bedre at investere i virksomheder end at lade den offentlige sektor vokse yderligt. 

Men stærkere virksomheder er ikke i sig selv nok til at få flest muligt i arbejde, hvis det ikke i tilstrækkelig grad kan betale sig at tage et arbejde, lod Venstre-formanden forstå. Derfor bebudede han en 'det-skal-da-kunne-betale-sig-at-arbejde-reform' under overskriften Jobreform2015.

En sådan reform har to hovedelementer. Et nyt kontanthjælpsloft, der kan være med til at finansiere en lettelse af skatten på lave arbejdsindkomster.

"På den måde gør vi gevinsten ved at tage et arbejde - også på lavlønsområdet - større. Det er der brug for," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Kontanthjælpsloftet skal udover kontanthjælp lægge låg på, hvor meget man samlet kan modtage i offentlige ydelser som boligsikring, børnecheck, særlig støtte, børnetilskud og en række enkeltydelser.

Drop sæsonpolitik
Lars Løkke Rasmussen erklærede sig også parat til at indgå en finanslovsaftale, hvis indfasningen af forårets vækstpakke kan rykkes frem. Og en erhvervsskolereform med differentierede optagelseskrav - dog minimum bestået dansk og matematik.

Formanden lagde herudover op til en større samlet reform af ungdomsuddannelserne, samt en reform af beskæftigelsessystemet, hvor antallet af jobcentre reduceres og de ledige får frit valg af a-kasse.

Samlet mente han, at man kan spare 1,5 milliarder kroner på beskæftigelsessystemet, "der er dobbelt så dyrt som gennemsnittet i OECD."

"Regeringen er ikke tvunget til at gentage de seneste års sæsonudsving, hvor den laver reformer med os om foråret og vander effekten ud med Enhedslisten om efteråret. Drop Enhedslisten - og invester i stedet i flere danske arbejdspladser sammen med os. Vi er klar," sagde Lars Løkke Rasmussen.

,

Forrige artikel Ellen Trane Nørby valgt til V-spidskandidat Ellen Trane Nørby valgt til V-spidskandidat Næste artikel Jacob Mchangama får Venstres frihedspris 2013 Jacob Mchangama får Venstres frihedspris 2013