Søndergaard trækker sig som spidskandidat

VALG: Folkebevægelsen mod EU skal finde ny spidskandidat. Søren Søndergaard har meddelt landsledelsen, at han ikke genopstiller. Han afviser ikke at stille op til Folketinget for Enhedslisten.

Mere end 12 år i Europa-Parlamentet.

Det ville være resultatet, hvis Søren Søndergaard tog en valgperiode til. Derfor har han lørdag meddelt Folkebevægelsen mod EU's landsledelse, at han ikke ønsker at stille op til valget til Europa-Parlamentet i 2014.

"Det er godt at få friske kræfter ind. Jeg går ind for rotationsprincipper, for man skal ikke sidde og gro fast. Og især i noget som Europa-Parlamentet, hvor man repræsenterer folk langt væk, så synes jeg, det er vigtigt med rotation," siger Søren Søndergaard.

Beslutningen blev truffet fredag aften efter at have talt med en række af sine nærmeste om at genopstille. På landsledelsesmødet lørdag meddelte Søndergaard så Folkebevægelsen mod EU sin beslutning.

"Jeg har meldt det ud nu, så der er tid til at finde en god kandidat inden landsmødet i oktober," siger Søren Søndergaard.

Har det spillet ind på din beslutning, at Enhedslisten afsøger muligheden for at stille op for sig selv til Europa-Parlamentsvalget i 2014?

"Nej, nærmest tværtimod. Jeg har meddelt klart og tydeligt, at jeg under ingen omstændigheder stiller op for Enhedslisten til parlamentsvalget. Jeg har ikke nogen mening om, hvorvidt Enhedslisten skal stille op eller ej. Det er noget, partiets medlemmer afgør. Det er ikke noget, jeg vil gå ind i," siger Søren Søndergaard og fortsætter:

"Nu har jeg arbejdet i mange år for Folkebevægelsen, og det har jeg tænkt mig at følge til dørs og vil derfor også bakke op om deres valgkamp."

Ved du, hvad du skal efter 2014?

"Nej, det ved jeg ikke endnu".

Er det slut med politik?

"Nej. Jeg har været aktiv i politik, siden jeg var 14 år. For mig er politik ikke noget, man lever af, det er noget, man lever i. Jeg er jo også aktiv i Enhedslisten. Så det er helt sikkert ikke slut med politik".

Vil man kunne finde dig på stemmesedlen til Folketinget næste gang?

"Det er jo noget, Enhedslisten afgør."

Kunne du godt tænke dig det?

"Det har jeg ikke taget stilling til endnu," siger Søren Søndergaard.

Forrige artikel S-vælgerne støtter Thorning S-vælgerne støtter Thorning Næste artikel Ordførerrokade i Radikales folketingsgruppe Ordførerrokade i Radikales folketingsgruppe