Thorning: Søvndal er en af de store

REAKTIONER: En af de store formænd i SF's historie. Sådan betegner statsminister Helle Thorning-Schmidt den afgående partiformand, Villy Søvndal. Se også de øvrige partilederes reaktioner.

Efter knap syv et halvt år på posten har SF-formand Villy Søvndal besluttet at gå af.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder ham en af de store formænd i SF-historien:

"Jeg vil gerne sige tak for det altid tillidsfulde, gode og venskabelige forhold, Villy og jeg har haft. Vi har delt bekymringer og udfordringer, og vi har delt grin og gode oplevelser. Villy er en af de store formænd i SF's historie. Og at SF i dag for første gang er et regeringsparti skyldes ikke mindst hans store og målrettede indsats," siger statsministeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Forholdet mellem Socialdemokraterne og SF har aldrig været bedre end i Villy Søvndals tid som partiets formand. Nu glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med udenrigsministeren og SF's nye formand."

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har til trods for sin kritik af partiets kursændringer ligeledes stor respekt for den afgående SF-formand:

"Villy Søvndal har været og vil fortsat være en vigtig person på venstrefløjen. Jeg har altid haft stor respekt for ham og kender ham som et klogt og rart menneske, og som en politiker med stort personligt engagement," siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har været meget kritisk over for nogle af de kursændringer, der er sket i SF under Villys formandskab. Men at Villy Søvndal brænder for en mere retfærdig verden, har jeg aldrig været et sekund i tvivl om."

For Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, kommer Søvndals beslutning ikke som den store overraskelse.

"Villy vil være 63 år, når vi når til næste folketingsvalg, og det er en hård post at sidde på. Man kan vel næsten illustrere det på den måde, at efter Villy nu også er gået, så er jeg den partiformand, der har siddet tredjelængst. Det fortæller lidt om, hvor voldsomt det egentlig er på den post," siger partilederen til TV 2 NEWS.

På sin Facebook-profil skriver Radikales leder, Margrethe Vestager, følgende hilsen til SF-formanden:

"Kære Villy, tak for godt samarbejde og mange gode kampe. Glæder mig til fortsat samarbejde med dig og SF."

 

Forrige artikel Søvndal: Det rigtige tidspunkt at gå Søvndal: Det rigtige tidspunkt at gå Næste artikel Analyse: Tre SF-kandidater i spil Analyse: Tre SF-kandidater i spil