Støjberg blandt de mest usynlige ministre

SPALTEPLADS: Inger Støjberg (V) blev i 2009 mere synlig i medierne end i 2008, men sammenlignet med andre ministre ligger hun i den tunge ende. Se også andre arbejdsmarkedspolitikeres synlighed.

Især oppositionen og store dele af fagbevægelsen betegner Inger Støjberg (V) som en usynlig beskæftigelses- og ligestillingsminister. Målt på medieomtale har Inger Støjberg dog taget et hop op ad listen over politikernes synlighed i medierne.

Det viser en ny undersøgelse fra Infomedias analyseafdeling for Altinget | Christiansborg af samtlige folketingsmedlemmers synlighed i den skrevne presse i 2009.

Inger Støjberg er gået 19 pladser frem i forhold til 2008 og er nu placeret som nummer 25. En logisk følge af, at Inger Støjberg 7. april 2009 blev udnævnt til minister efter at have ageret som politisk ordfører for Venstre siden 2007.

Blandt mindst citerede ministre 
Fremgangen til trods ligger Støjberg stadig i den den tunge ende af ministerlisten, når det kommer til omtale i de skrevne medier. Af regeringens 19 ministre, der også er medlemmer af Folketinget, kommer Inger Støjberg således ind på en 16.-plads. På en 17.-plads kommer indenrigs- og socialminister Karen Ellemann og både hende og Støjberg har da også tiden imod sig, da deres ministertid først startede i april måned.

Inger Støjberg har ikke ønsket at udtale sig til Altinget | Arbejdsmarked om, hvorfor hun ikke er mere citeret i pressen.

Neden for ses ud over ministrenes liste også partiernes arbejdsmarkedsordførere og deres placering i Infomedias undersøgelse.

,

Forrige artikel Venstres pressetjeneste i dårlig form Næste artikel Miljøminister har tillid til kommunernes natur-tilsyn Miljøminister har tillid til kommunernes natur-tilsyn