Her er de nye arbejdsmarkedsordførere

POSTER: Alle partier har nu fordelt deres ordførerskaber efter valget. Altinget.dk bringer her en oversigt og en kort karakterstik af de nye arbejdsmarkedsordførere. Der er blandt andet en eksminister, en eks-kuglestøder og en fagforeningsformand.

Nye arbejdsmarkedsordførere

Christian Juhl (EL) er ny arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten. Han er uddannet skolelærer, men Christian Juhl har tidligere været skovarbejder og jord- og betonarbejder og har en lang karriere bag sig i fagbevægelsen. Siden 1998 har Christian Juhl været formand for fagforeningen 3F i Silkeborg. Han er 58 år og er nyvalgt folketingsmedlem.

Mai Henriksen (K) er ny arbejdsmarkedsordfører for Konservative. Hun er 31 år og blev uddannet cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet i Odense i 2008. Efterfølgende har hun arbejdet som konsulent i Energinet.dk. Mai Henriksens politiske karriere tog fart, da hun blev valgt til byrådet i Odense i 2005. Privat har hun tidligere været kæreste med den nye europaminister Nicolai Wammen (S), da denne var borgmester i Aarhus.

Login