Partnerskab skal bremse import af udskældt soja

CSR: Regeringen inviterer erhvervsliv og organisationer med i et nyt samarbejde om at begrænse importen af ikke-bæredygtig soja til landbrugsproduktion. Parterne står dog langt fra hinanden.

Det er budskabet fra regeringen, der, i sine bestræbelser på at gøre al import af soja bæredygtig, inviterer erhvervsliv og grønne organisationer til at indgå et partnerskab, for at presse på den udvikling.

"Regeringens ambition er, at al soja-import på sigt skal være bæredygtig, men hvordan vi kommer dertil, hvilke definitioner vi bruger, og hvornår vi skal nå derhen, det skal en arbejdsgruppe nu se på. Det skal ske sådan, at vi både har et konkurrencedygtigt erhverv, men også et erhverv, der sætter et positivt aftryk på verdenen," siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

Sammen med fødevareminister Karen Hækkerup (S) ønsker han at begrænse importen af den ikke-bæredygtige soja, der får skyld for at skade både klima, miljø og ikke mindst de mennesker, der arbejder med den, særligt i Sydamerika.

Login