Ny temadebat: Hvordan skal den nye udviklingspolitiske strategi se ud?

NY DEBAT: Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) har sat gang i arbejdet med Danmarks nye udviklingspolitiske strategi. Men hvordan skal den egentlig se ud? Det spørger Altinget Udvikling om i denne debat.

Arbejdet med Danmarks nye udviklingspolitiske strategi er endelig blevet sat i gang. Strategien skulle egentlig have været forhandlet på plads i løbet af 2020, men forhandlingerne blev udsat på grund af coronakrisen.

Nu har minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S) sat gang i arbejdet med den nye udviklingspolitiske strategi. Ministeren har bedt både civilsamfund, interesseorganisationer og erhvervsliv om indspark, og Folketingets Udenrigsudvalg afholder 28. januar en offentlig høring om strategien. 

Strategien skal afløse den nuværende strategi ”Verden 2030”, som blev vedtaget i 2017 og udløber i 2021. Her var pejlemærkerne sikkerhed, migration, inklusiv og bæredygtig vækst samt frihed. Nu skal der altså udpeges en række ny fokusområder, og regeringen har allerede fremlagt flere centrale områder for den nye strategi.

Login