Mattias Söderberg før klimaforhandlinger i FN: Der er brug for Danmarks solidaritet med klimakrisens ofre

Udviklingslande og ngo'er vil tale om tab og skader som følge af klimaforandringerne, når verdens lande nu igen er samlet til klimaforhandlinger i FN. Her bør den danske delegation anerkender kritikken. Det skal markeres, at der fra nu af skal skrues op for støtten til klimatilpasning, skriver Mattias Söderberg.

Lige nu er FNs klimaforhandlinger i fuld gang. For første gang siden COP 25 i Madrid 2019 er verdens lande igen sammen. Men denne gang sidder hver diplomat bag sin skærm og følger forhandlingerne online. Den danske regering er selvfølgelig med, og jeg vil derfor gerne dele nogle anbefalinger, som jeg håber, de kan bruge.  

{{factbox:92618:R}}

Jeg begynder med et emne, som ikke er på dagsorden, men som alle udviklingslande har sagt, de vil tale om – tab og skader som følge af klimaforandringerne. Selv om der bliver gjort meget for at reducere udledninger og for at klimatilpasse vores samfund, så er der flere mennesker, og særligt i de fattigste lande, der rammes hårdt af klimarelaterede katastrofer og ødelæggelser.  

Login