Mattias Söderberg: Endelig begynder de rige lande at forstå, at klimatilpasning er vigtigt

KOMMENTAR: Antallet af klimaflygtninge stiger, vejret bliver mere ekstremt, og ulande har i årevis kæmpet med at få klimatilpasning på den globale dagsorden. Nu ser det endelig ud til, at de rige lande forstår, at det er vigtigt, skriver Mattias Söderberg.

Forleden blev der indgået en ny politisk aftale om klimatilpasning i Folketinget. Aftalen har ikke fået så meget opmærksomhed, og det er ærgerligt, for den er vigtig. Ikke mindst for de mange danskere, som hvert år oplever oversvømmelser i deres baghave.

Samtidig med at klimatilpasning er ved at blive et voksende tema i vestlige lande, så er det noget, som ulandene har råbt op om i lang tid.

I 2007 var der klimatopmøde på den indonesiske ø Bali. Det var et afgørende møde for den globale klimadebat, og her blev spørgsmålet om klimatilpasning for alvor bragt op. Tidligere havde klimaforhandlingerne fokuseret på at reducere udledninger af drivhusgasser, men i 2007 stod det klart, at det ikke længere var muligt kun at forholde sig til fremtidige klimaforandringer. Mange af effekterne var jo allerede en realitet i mange ulande.

Login