Kuppet præsident takker for dansk engagement

KORT NYT: Christian Friis Bach (R) mødtes tirsdag med Maldivernes forhenværende præsident, der takkede for Danmarks engagement i Maldiverne.

Den politiske situation i Maldiverne er i øjeblikket ustabil, og den forhenværende præsident hævder, at han er blevet afsat ved et kup af den nu siddende præsident Mohamed Waheed Hassan Manik. Nasheed takkede ved mødet med udviklingsministeren for Danmarks engagement i Maldiverne. Christian Friis Bach understreger ovenpå mødet, at demokratiet skal sikres i Maldiverne:

"Maldiverne skal fastholdes på demokratisporet. Det er helt afgørende, at der bliver holdt frie, retfærdige, inkluderende og troværdige valg. Alle de politiske partiers kandidater skal kunne deltage - det gælder naturligvis også forhenværende præsident Nasheed," siger han og fortsætter:

"Nasheed og jeg drøftede samtidig den danske klimabistand. Danmark skal ikke bidrage til, at Maldivernes befolkning skal lide yderligere i den nuværende politiske situation. Derfor fortsætter den danske klimabistand til Maldivernes befolkning, men den skal overvåges nøje, så den netop kommer befolkningen til gode. Vi vil fra dansk side fortsætte vores klare engagement i EU for at sikre demokratiet i Maldiverne."

Login