Kronik: Dansk velfærdsteknologi kan eksporteres til Kina

KRONIK: Hvis vi forstår at implementere ernæringsteknologier, så de styrker den ældres motivation til at spise, har vi ikke alene løst en samfundsopgave, vi har også en stærk eksportvare, skriver Bent Egberg Mikkelsen og Bent Fuglsbjerg.

Af Bent Egberg Mikkelsen og Bent Fuglsbjerg
Hhv. professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, og leder af Future Lab, Sosu Nord, Aalborg

I såvel Kina som herhjemme og en lang række andre lande er levealderen stigende. I dag kan vi i Danmark forvente at leve næsten 50 år mere end i det 18. århundrede. Og selvom langt de fleste klarer sig i eget hjem, så er omkring hver femte over 80 år afhængig af plejetilbud som eksempelvis plejehjem og personlig pleje.

Ernæring og mad spiller en vigtig rolle i disse plejetilbud, og Danmark er kommet langt, når det gælder om at sætte fokus på madens betydning i den tredje alder.

Login