Kommissærkandidat: Nødhjælp må ikke blive gidsel i EU's budgetkamp

EU-EKSAMEN: EU’s kommende kommissær for humanitær bistand vil have penge til nødhjælp fredet i EU’s budgetter, så der ikke opstår den slags huller i pengestrømmene, som lige nu plager Unionen.

BRUXELLES: EU’s kandidat til at blive kommissær for humanitær bistand og kriseberedskab lover at arbejde for at give penge til nødhjælp særstatus i EU-budgettet for at undgå den slags afbrydelser i pengestrømmene til aktiviteter i kriseramte områder, som har plaget Unionen og de ngo’er, den støtter, gennem de sidste par år.

”Det er bydende nødvendigt, at vi undgår afbrydelser i humanitære aktiviteter. For at sikre det har vi brug for et pålideligt og tilstrækkeligt flow i betalingerne,” sagde den cypriotiske kommissærkandidat, Christos Stylianides, da han tirsdag aften blev overhørt af Europa-Parlamentets udviklingsudvalg forud for sin godkendelse som kommissær.

EU’s budgetter er bygget op, så Unionen ofte kommer til at love mere, end den kan betale. Konkret betyder det, at der lige nu er en række humanitære hjælpeprojekter blandt andet i Haiti, på Afrikas Horn og i Sahel-regionen, som ikke får deres penge, fordi EU-kasserne er tomme. Men ifølge Stylianides skal de interne likviditetsproblemer i Unionen ikke ligge ngo’erne eller de nødlidende til last.

Login