Her er de nye udviklingsordførere

NAVNE: To tidligere udenrigsministre skal tage sig af udviklingsområdet, mens kun tre ordførere fortsætter. Få overblikket over det nye kuld af udviklingsordførere her.

Egentlig har mange droppet titlen som decideret udviklingsordfører og gjort det som en del af udenrigsordførerposten - ligesom udenrigsminister Kristian Jensen (V). der også er minister for den danske udviklingsbistand.

Få overblikket over de nye ordførere for udviklingsområdet:

48-årige Martin Lidegaard (R) er efter nogle års fravær valgt ind i Folketinget igen. I den seneste valgperiode hev Margrethe Vestager ham ind som klima- og energiminister i den nye S-R-SF-regering i 2011. En post, der lå naturligt til ham, da han før sidste valg var direktør i den grønne tænketank Concito, som han selv var medstifter af i 2008. Han overtog posten som udenrigsminister, da SF trak sig ud af regeringen i begyndelsen af 2014. Lidegaard blev valgt til Folketinget i 2001, men røg ud i 2007, hvor partiet fik et rigtig skidt valg. Lidegaard er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som informationschef i Kommunernes Forsikring og som vicegeneralsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Login