Fonde med samfundsgavnlige formål flytter sammen

KORT NYT: Syv fonde med samfundsgavnlige formål flytter i samme hus for bedre at kunne trække på hinandens erfaringer og skabe mere synergi og transparens i deres arbejde.

"De syv fonde har valgt at flytte i samme hus for at kunne inspirere hinanden og udnytte de fordele, der er ved at dele lokaler og fælles ressourcer i form af administration og drift. Ambitionen er, at Fondenes Hus skal være et samlingspunkt for mange forskellige fonde, store som små. Der er plads til en pæn håndfuld fonde til ud over de syv, der har taget initiativet," forklarer Søren Kaare-Andersen, direktør for Bikubenfonden, i en pressemeddelelse.

De syv fonde uddeler hvert år til sammen et trecifret millionbeløb til vidt forskellige samfundsgavnlige formål. Fondene har hidtil haft hvert deres lejemål og hver deres administration, men vil nu se på, hvordan der kan skabes synergi og samarbejde mellem fondene, når de bor under samme tag.

"Først og fremmest vil fondene kunne drage nytte af den erfaringsudveksling, som nærheden til kollegafondene skaber basis for. Vi vil kunne inspirere hinanden, og der kommer til at blive en mangfoldighed i det nye hus, som det bliver spændende at opleve," siger direktør Bolette Christensen fra BØRNEfonden.

Login