Eks-departementschef: Danida bør tænke business og bæredygtighed

KOMMENTAR: Altinget: udvikling har i løbet af 2015 sat fokus på Danida Business Partnership, som skal omlægges i år. Tidligere statskonsulent og departementschef Søren Skafte leverer her en kommentar til programmet, som han blandt andet mener skal understøtte bæredygtige produktionsmetoder.

Af Søren Skafte
Tidl. statskonsulent og departementschef

Intentionerne i erhvervsprogrammet Danida Business Partnership er prisværdige. Der er ubetinget behov for gennem innovative strategiske partnerskaber at skabe sammenhæng mellem handels- og udviklingspolitik, og der er behov for, at udviklingslandene ligeværdigt integreres i bl.a. den globale fødevareproduktion.

Målet for Danidas nye erhvervsprogram bør derfor være bl.a. at understøtte udviklingen af bæredygtige og effektive produktionsmetoder, infrastruktur og forsyningssikkerhed. Det siger sig selv, at erhvervsprogrammet under iagttagelse af EU’s statsstøtteregler effektivt skal kunne give danske virksomheder incitamenter til vækst og indtjening, men samtidig skal programmet bidrage til værdiskabelse og beskæftigelse i udviklingslandene.

Login