Dan Jørgensen: Vi gør Ugandas befolkning en bjørnetjeneste, hvis vi trækker støtten til landet

Det er dybt bekymrende, at Uganda har indført en ny, ekstrem lov mod homoseksualitet. Men det kommer kun til at ramme LGBT+-personer og lokalbefolkningen hårdere, hvis Danmark reagerer ved at skære i sit samarbejde i landet. Derfor bliver vi, skriver udviklingsminister Dan Jørgensen.

Det var gruopvækkende, da Ugandas præsident Yoweri Museveni i slutningen af maj valgte at underskrive en ny anti-homoseksualitetslov. Den nye lov forbyder ikke kun "homoseksuelle handlinger", som i visse tilfælde kan medføre dødsstraf, men også "promovering af homoseksualitet".

Blandt de mere end 30 afrikanske lande, som har lovgivning imod homoseksualitet, udmærker Ugandas lov sig alligevel som en af de mest ekstreme.

"Homoseksuelle gerninger" var i forvejen ulovlige i Uganda med risiko for livstidsstraf, om end ingen nogensinde er dømt efter bestemmelsen. Men den nye lov gør det altså også ulovligt at promovere homoseksualitet – hvilket for eksempel kan ramme organisationer, der arbejder for at fremme LGBT+-personers menneskerettigheder.

Login