Fangeudveksling varsler om kompleks fremtid for USA og Afghanistan

AFGHANISTAN: Obama er kommet under skarp kritik for at opmuntre til nye kidnapninger af amerikanere efter udvekslingen af fem højtstående Taleban-fanger med den tidligere tilfangetagne amerikanske soldat Bowe Bergdahl, mens Taleban fejrer, hvad bevægelsen ser som en PR-sejr over USA.

WASHINGTON DC - "Når vi sender amerikanske unge mænd og kvinder i krig for vort land, skal de være sikre på, at vi aldrig vil lade dem i stikken. Længere er den ikke i første omgang."

Sådan lød det fra en talsmand fra Pentagon i denne uge, efter en storm af kritik rejste sig mod Det Hvide Hus over en udveksling af fem taleban-ledere, der i årevis har siddet fængslet i Guantánamo Bay i Cuba, med den amerikanske sergent Bowe Bergdahl, der indtil sidste weekend var den eneste tilfangetagne amerikanske soldat i Afghanistan.

Barack Obama, der i sidste uge var i Europa - på statsbesøg i Polen, til G7-møde i Bruxelles og til højtideligholdelsen af 70-året for D-dag - sagde det samme, men lidt anderledes i Bruxelles torsdag:

Login