Uddannelsesforbundet efterlyser almen dannelse på EUD

UDDANNELSE: Erhvervsuddannelserne skal give de unge flere almene kompetencer. Det mener Uddannelsesforbundet, som møder opbakning fra erhvervsskolerne. Det må ikke blive en forlænget folkeskole, understreger børne- og undervisningsministeren.

Hvis fremtidens murere, frisører og elektrikere skal kunne klare sig i det globaliserede konkurrencesamfund, skal de være lige så stærke til at kommunikere på fremmedsprog og tænke innovativt, som de i dag er til at blande spartelmasse og studse pandehår.

Det mener formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, der ønsker, at landets erhvervsskoler skal være langt mere alment dannende, end de er i dag.

"Erhvervsuddannelserne skal ikke blot være en oplæring til et konkret job eller en arbejdsplads. De skal derimod give eleverne bredere kvalifikationer, end de gør i dag, for en moderne håndværker skal både kunne kommunikere med mange forskellige kunder og læse manualer på fremmedsprog. Det kræver stærkere almene kundskaber og en bredere ungdomsuddannelse," siger Hanne Pontoppidan til Altinget | Uddannelse.

Login