SU-systemet til debat

DEBAT: Altinget.dk sætter i de næste måneder fokus på den kommende reform af SU-systemet. Det sker med en række debatindlæg fra partiernes ordførere. Læs mere om debatten her.

Altinget | Forskning & Innovation og Altinget | Uddannelse sætter i de næste måneder fokus på den kommende reform af SU-systemet.

Det sker med en række debatindlæg fra partiernes forskningsordførere og børne- og undervisningsordførere. Hvert parti bidrager med et fælles debatindlæg fra de to ordførere på områderne. 

Udgangspunktet for debatten er regeringsgrundlagets formuleringer om SU-systemet under overskriften "Hurtigere igennem uddannelserne". Her lyder det blandt andet: 

"Det er regeringens opfattelse, at SU-systemet giver gode muligheder for, at alle med relevante kvalifikationer kan gennemføre en uddannelse uanset deres sociale baggrund. Derfor vil regeringen bevare SU-systemet i dets nuværende form, men undersøge mulige positive incitamenter inden for SU-systemet, der kan få unge til både at begynde tidligere på deres uddannelse og gøre uddannelsen hurtigere færdig end i dag."

Login