SF kalder Karen J. i samråd om OPP-skoler

FOLKESKOLEN: SF er bekymrede over et svar, som velfærdsministeren har givet vedrørende OPP-skoler, som ikke hører under anlægsloftet.

Til det svarede velfærdsministeren blandt andet:
"En kommunal udgift vedrørende leasede bygninger konteres i den kommunale kontoplan som en driftudgift på den relevante funktion, hvortil udgiften hører. Endvidere optages leasede bygninger som et anlægsaktiv og forpligtelsen overfor leasinggiver som en gæld i kommunens balance. Der optræder derfor ikke udgifter vedrørende leasede bygninger i kommunernes anlægsbudgetter og -regnskaber, uanset om der er tale om en OPP-skole eller en anden form for leaset bygning. Som følge heraf indgår udgifter vedrørende leasede bygninger heller ikke i opgørelsen af de samlede kommunale bruttoanlægsudgifter i 2008."

SF: En spændetrøje for kommunerne
Et svar, som Pernille Vigsø Bagge finder problematisk.

"Svaret her viser, at den eneste måde, hvorpå man kan investere i en ny folkeskole ude i kommunerne, det er via OPP. Og det er forfærdeligt, for det er at holde kommunerne i en spændetrøje for at fremme en bestemt løsningsmodel. Der er ikke som sådan noget galt med OPP-samarbejder. Men her bliver det trukket ned over hovedet på dem. Det tvinger kommunerne til at lave OPP-løsninger med det anlægsloft, der er nu," siger Pernille Vigsø Bagge, der nu vil kalde velfærdsministeren i samråd for at få klarhed over, hvad meningen er med den førte politik.

Login