Se den nye sagsfordeling

DOKUMENTATION: Mandagens ministeroverdragelser medførte en række ændringer, både i ministeriernes navne og deres ressortansvar. Få overblik over alle ændringer på uddannelsesområdet her.

Inden for de seneste 20 måneder har de ansatte i det nye børne- og undervisningsministerium haft hele fire forskellige ministre.

Derfor var den store nyhed i går da heller ikke den nye minister, Christine Antorini (S), selvom hun er første socialdemokratiske minister på posten siden 1979.

I stedet var opmærksomheden rettet på den markante omfordeling af ressortområder. Omfordelingerne er - ud fra den kongelige resolution af 3. oktober 2011 - som følger:

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Det tidligere Ministerium for Videnskab, Teknologi og Udvikling skifter navn til Ministerium for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Samtidig overtager den nye minister, Morten Østergaard (R), ansvaret for de videregående uddannelser på professionsbachelorniveau fra Undervisningsministeriet. Herunder er også de videregående uddannelser for voksne under åben uddannelse og de tilhørende institutioner på området.

Login