Rod: Skolelederne skal have større spillerum

INTERVIEW: Efter ti år i kulden har De Radikale nu igen fået indflydelse på folkeskolepolitikken. Det skal udnyttes, understreger partiets børne- og undervisningsordfører Lotte Rod inden efterårets reformforhandlinger.

Det er aldrig sjovt at stå udenfor. Især ikke, når man selv har valgt det og egentlig gerne vil være med, hvor det hele sker. Det kan den radikale uddannelesordfører, Lotte Rod, skriver under på.

I 2002 valgte partiet nemlig at stå uden for det folkeskoleforlig, som den daværende VK-regering indgik med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Årsagen var de omdebatterde nationale test og elevplaner, og det blev derved begyndelsen på et lille årti, hvor det socialliberale midterparti stod uden for indflydelse på folkeskoleområdet.

Men i forbindelse med regeringsdannelsen sidste år blev De Radikale en del af forligskredsen, og ifølge Lotte Rod har det betydet meget for den radikale selvforståelse, at de nu igen har fået plads ved forhandlingsbordet. Også selvom de nationale test og eleveplaner efter alt at dømme er kommet for at blive.

Login