Rektorformand frygter mega-gymnasier

GYMNASIER: Tendensen går imod større gymnasier, og det kan få konsekvenser for frafaldet og undervisningen, siger rektorformand Peter Kuhlman. Men småt er ikke nødvendigvis godt, siger S.

Mindre nærhed mellem elever og ledelse og i sidste ende større frafald kan blive konsekvensen af større og større ungdomsuddannelser. For mens flere andre lande går i retning mod mindre skoler, er tendensen i Danmark, at stort er lig med bedre, siger formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Peter Kuhlman.

"Det er interessant at se, at den internationale tendens går i retning af mindre enheder. Her har man fundet ud af, at det er fremmedgørende at være elev på store institutioner, og derfor skal man passe på i Danmark med ikke at få for store enheder, for det kan påvirke frafaldet og udbyttet af undervisningen," siger Peter Kuhlman.

Skoler på 500 elever
Ifølge rektorformanden er amerikanske high schools med op til 4000 elever begyndt at splitte sig op i færre enheder, og det har givet markant mere ro og disciplin på skolen, og den øgede tryghed har desuden mindsket frafaldet. Også i Irland har man fundet ud, at der maksimalt må være 800 elever på en skole og allerhelst omkring 500 elever, siger Peter Kuhlman.

Login