Pontoppidan: Regeringen og KL gambler med de svage

KONFLIKT: Hvis regeringen og kommunerne fører deres lockout-trusler ud i livet, kan det ramme nogle af de svageste i samfundet. Heriblandt indvandrerne, som risikerer at blive smidt ud af landet, siger Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet.

Det er meldingen fra Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet, som i disse uger prøver at nå til enighed med Moderniseringsstyrelsen og KL om en overenskomstsaftale i Forligsmandsinstitutionen.

Det lykkedes nemlig ikke parterne at nå til enighed om en aftale under de oprindelige forhandlinger, og derfor valgte Moderniseringsstyrelsen og KL i sidste uge at true med lockout til april, hvis ikke de når til enighed inden for de næste uger. Det vil i givet fald ramme underviserne på landets sprogskoler, hele AMU-området, en stor del af VUC-undervisningen, produktionsskolerne og ungdomsskolerne.

"De unge på produktionsskolerne vil komme til at hænge på gadehjørnerne. Og hvis man ser på indvandrerne på sprogskolerne, så kan en månedlang konflikt op til deres eksamener betyde, at de ikke består dem. Og deres opholdstilladelser er betingede af, at de faktisk kan bestå. Så både regeringen og KL gambler med folks mulighed for at blive i landet," siger Hanne Pontoppidan, som også repræsenterer størstedelen af lærerne på erhvervsuddannelserne (EUD).

Login