”Politikerne gør regning uden vært”

INTERVIEW: Når politikerne bruger kritikken af nyuddannede lærere som afsæt for kritik af den nuværende læreruddannelse, gør de regning uden vært, revser Per B. Christensen, formand for følgegruppen for læreruddannelsen. Han pointerer, at det første kuld fra den nye læreruddannelse først er færdige til sommer.

Men det nytter ikke noget at blive ved med at kritisere læreruddannelsen, og politikere, aktører og journalister gør regning uden vært, mener formanden for læreruddannelsen, Per B. Christensen, som tager bladet fra munden og kritiserer kritikken af læreruddannelsen.

Allerede denne sommer dimitterer de første lærerstuderende fra den nye læreruddannelse, som blev sat i gang i 2007, minder formanden for følgegruppen om, og det lader til, at alle glemmer det.

"Hverken politikere eller andre har tid til at vente på den store evaluering af læreruddannelsen, som kommer i slutningen af året. Altså til at se, om deres lovgivning virker. I stedet for nu at give læreruddannelsen skylden, skulle politikerne slå koldt vand i blodet og have lidt tiltro til den nye uddannelse," siger han.

Men diskussionen om nyuddannede lærere er vel nødt til at tage udgangspunkt i de lærere, som bliver uddannet nu?

Login