Politikerne er for reform-utålmodige

INTERVIEW: Læreruddannelsen står igen for skud i forbindelse med folkeskolereformen, selvom de første lærere endnu ikke er færdiguddannede siden sidste reform. Derfor burde politikerne tøjle deres reformiver, lyder opsangen fra Per B. Christensen, formand for følgegruppen for læreruddannelsen.

Men politikerne burde have lidt mere is i maven, lyder det fra Per B. Christensen, som udover at være børne- og kulturdirektør i Næstved Kommune også er formand for Undervisningsministeriets følgegruppe for læreruddannelsen, som blev nedsat i 2007, da læreruddannelsen blev ændret sidst.

"I øjeblikket vurderer rejseholdet noget, som vi ikke kender konsekvenserne af. Vi ved ikke, hvordan de nye lærere bliver i virkelighedens verden, og det ved vi først fra 2011 og i de kommende år," siger han med henvisning til blandt andet følgegruppens egen evaluering af læreruddannelsen, som forventes færdig i starten af næste år.

"Det er, som det plejer at være i Danmark. Vi har ingen reform-tålmodighed, og det vil sige, at vi haster med at lave reformer, inden vi kender konsekvenserne af den seneste reform. Og derfor er mit budskab, at vi skal se, hvad der kommer ud af for eksempel den seneste styrkelse af linjefagene," siger han og tilføjer, at der også er fejl og mangler ved den nye læreruddannelse, som skal rettes op.

Login