Ordførerne: Hvad med uddannelserne, Løkke?

NYHED: Regeringen vender det blinde øje til uddannelserne med finanslovsudspillet, lyder dommen fra oppositionens ordførere.

Enhedslisten: Det rimer dårligt på uddannelse i verdensklasse
"Det, som vi jo i hvert fald kan se, er, at der ligger nogle besparelser på universiteterne. Igen i år vælger man at skære et par procent på universitetsdelen, og det er jo en katastrofe. Særligt i år, hvor man jo har det her problem med, at der er 12 procent færre optagne på universiteterne. Resultatet af, at man skærer ned på universiteterne, bliver jo, at de studerende får en dårligere uddannelse, og det rimer meget dårligt på uddannelse i verdensklasse, synes jeg," siger Enhedslistens uddannelsesordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

SF: Det er helt horribelt
"Den kommunale del af den her finanslov, den er helt ad helvede til. Det er jeg nødt til at sige. Den vækst, som kommunerne får lov til at øge med, altså 0,5 procent, den er helt horribel i forhold til, at kommunerne skal løfte en kæmpe opgave med folkeskolerne, så overordnet vil jeg sige, at det er skuffende, fordi hele vores skolesystem lider overlast med denne her finanslov," siger SF's uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge.

S: Ingen nye penge til uddannelserne i udspillet
"Det her er ren videreførelse af gamle penge. Der bliver slet ikke tilført nogle nye penge til uddannelsesområdet overhovedet. Og vi står altså i en situation, hvor uddannelsesområdet generelt går i den helt forkerte retning. Frafaldet vokser, der er færre, der søger ind på uddannelser, der er færre, der gennemfører en uddannelse, og det er også derfor, at det simpelthen er så uambitiøst af regeringen, at den mener, at uddannelsesindsatsen alene skal være den globaliseringspulje, som vi jo allerede har aftalt med velfærdsreformen," siger den socialdemokratiske uddannelsesordfører, Christine Antorini.

Login