Ny S-ordfører: Helhedsskolen er løsningen på folkeskolens problemer

Q&A: Forårets altoverskyggende opgave bliver at få implementeret folkeskolereformen ude på landets skoler. Det siger Annette Lind, som tidligere på måneden fik posten som Socialdemokraternes nye børne- og undervisningsordfører. Helhedsskolen er nemlig løsningen på folkeskolens problemer, understreger den læreruddannede ordfører.

Det mener Socialdemokraternes Annette Lind, der tidligere på måneden fik posten som partiets nye børne- og undervisningsordfører. Ligesom sin forgænger, Troels Ravn, er hun uddannet lærer, og hun har derudover arbejdet som afdelingsleder på en folkeskole, inden hun blev valgt ind i Folketinget i 2011.

Hun vil først og fremmest have fokus på, at reformen kommer godt i gang ude på landets folkeskoler.

"Alle skal være en del af reformen, og alle skal tage et ansvar for den, og her kan jeg som ordfører for området tage rundt i landet og bidrage med god dialog om reformen. Den store udfordring bliver at få lærerne til at tage reformen til sig. Jeg er dog 100 procent sikker på, at det er noget, de gerne vil. Jeg kender jo selv lærerkulturen, og jeg ved, at lærerne går på med krum hals, når først reformen bliver implementeret. Derudover synes jeg, at kommunerne allerede gør et kæmpestort stykke arbejde, og jeg er sikker på, at det nok skal blive et godt forløb."

Login