Ny ordfører: Jeg er bare en lille brik

INTERVIEW: Venstres nye uddannelsesordfører Peter Juel Jensen ser sig selv som en lille brik i det store spil, men vil forsøge at sætte et liberalt fingeraftryk på folkeskolen.

På Christiansborg er Venstres nye uddannelsesordfører Peter Juel Jensen rimelig ukendt, men på Bornholm er han derimod en kendt Venstre-mand. Peter Juel Jensen blev valgt til Folketinget i Bornholms Storkreds i 2007, og hans mor har været borgmester i den tidligere Aakirkeby Kommune. På landsplan er han en af de kandidater for Venstre, der er mest sikker på at blive genvalgt ved næste Folketingsvalg.

Siden han blev valgt til Folketinget, har Peter Juel Jensen været partiets arbejdsmiljøordfører, men han har ikke gjort sig meget bemærket i de fire år, han har haft kontor på Christiansborg. For eksempel viser en optælling på artikeldatabasen Infomedia, at Peter Juel Jensen ligger nummer 162 ud af 179 på listen over, hvor mange gange folketingsmedlemmerne udtalte sig i medierne i 2010.

Ifølge Peter Juel Jensens eget udsagn spiller han heller ikke den store rolle som beslutningstager.

"Jeg er bare en lille brik i et kæmpestort spil. Men jeg er så heldig og privilegeret, at jeg har mulighed for at sætte et fingeraftryk, og jeg vil sørge for, at aftrykket bliver meget blåt," siger Peter Juel Jensen.

Ministerens dagsorden

Det liberale, blå fingeraftryk, som Peter Juel Jensen vil afsætte på folkeskolen, skal vise sig i form af mere frihed til lærerne. Derudover er Peter Juel Jensen optaget af at afstemme forventningerne mellem folkeskole og ungdomsuddannelser.

Men Peter Juel Jensen mener ikke, at det er hans opgave at sætte fokus på egne mærkesager. Derimod vil han arbejde for de ting, undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) sætter på dagsordenen. Derfor er det SU-forhandlingerne og folkeskoleforliget, der står øverst på tidligere viceskoleinspektør Peter Juel Jensens liste over mærkesager.

Login