Motion kan mindske erhvervsskolefrafald

FRAFALD: Fokus på motion, kost og sundhed kan mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne. Det mener både LO og Danske Erhvervsskoler. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil nu se på, hvordan motion kan spille en større rolle på erhvervsuddannelserne.

"Der har igennem de seneste år været stigende fokus på, hvor meget sund kost og tid til motion betyder for både læring og fastholdelse på ungdomsuddannelserne. Og det gælder ikke mindst for erhvervsuddannelserne, hvor vi har et frafald, der er for stort og problemer med forlængelser af grundforløbene," sagde Ejner K. Holst fra LO, der bød velkommen til konferencen.

Løser også andre problemer
Udover at det kan mindske frafaldet, kan mere motion og et øget fokus på sundhed i det hele taget også være med til at løse andre problemer, eksempelvis nedslidning og livsstilssygdomme.

"Mange af de unge mennesker på erhvervsuddannelserne skal ud og bruge deres krop, når de er færdige. De er i risikozonen for at blive nedslidt tidligt. Vi tror på, at vi ved at give dem nogle gode vaner med fra erhvervsuddannelserne også kan være med til at forhindre en nedslidning, som i forvejen er alt for stor," sagde Ejner K. Holst.

Login