Ministeren varsler lovændringer

UDMELDING: Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) løftede på et åbent samråd tirsdag sløret for to kommende lovændringer. Hun vil lovgive om inklusion og læseløft i folkeskolen og forventer støtte fra de øvrige partier.

Christine Antorini (S) har meldt ud, at hun kun vil foretage ændringer i folkeskoleloven, hvis det er strengt nødvendigt.

Og det mener undervisningsministeren - ifølge folkeskolen.dk -, at  lovændringer omkring inklusion og læseløft er.

Lærernes fagblad skriver, at Antorini under tirsdagens samråd fortalte, at de to lovforslag vil være en del af regeringens lovkatalog.

EL bakker op, V mangler svar
Folkeskoleordfører for Enhedslisten, Lars Dohn, lover intet, men anser det for sandsynligt, at regeringens støtteparti vil bakke om de varslede lovændringer.

"Jeg har ikke set indholdet, men hvis lovforslagene er nødvendige forudsætninger, så tror jeg da, vi vil bakke op om det," siger Lars Dohn.

Lovforslagene var ikke en del af den oversigt over lov- og beslutningsforslag, som statsministeren 3. november sendte til Folketingets formand.

Bl.a. derfor spurgte folkeskoleordfører Karen Ellemann (V) på samrådet efter en uddybning på Antorinis udmelding.

Den fik hun ikke, og onsdag konstaterer Karen Ellemann nøgternt at hun "indtil videre ser et stille og roligt initiativ, men at det er svært at få hevet ud af ministeren, hvad hun vil".

Som udgangspunkt er Venstre dog også åbne over for at kigge på lovforslag på netop disse områder.

"Det er to initiativer, vi i udgangspunkt er ivrige for at gøre noget ved," siger Karen Ellemann.

Antorini: Opbakning er nødvendig
Enhedslistens og Venstres umiddelbare støtte kommer ikke bag på Christine Antorini. Af et skriftligt svar til Altinget.dk fremgår det således, at hun ligefrem forventer, at alle partier som udgangspunkt bakker lovforslagene op

Christine Antorini, hvorfor er det nødvendigt med lovændringer på disse områder?

"Hvis vi skal give kommunerne bedre redskaber til at inkludere flere specialundervisningsbørn i normalundervisningen kræver det, at vi her i folkeskolens forligskreds bliver enige. Hvis alle børn skal læse, skrive og regne efter 2. klasse, skal forligskredsen også bakke op."

"Så der er en række elementer, der kræver politiske forhandlinger, og hvor jeg håber på et godt samarbejde med alle partier i forligskredsen om indsatser, der har været bred politisk opbakning til længe."

Login