Mere kunst og kultur i undervisningen

KORT NYT: Ny national portal skal inddrage kunst og kultur i undervisningen. Kulturministeren og undervisningsministeren er glade for det fælles initiativ og mener begge, at portalen vil fremskynde børn og unges møde med kunst og kultur.

Fremover kan lærere med den nye nationale portal skoletjenesten.dk få overblik over de undervisningstilbud, der findes på landets kulturinstitutioner. Det skal bruges til at skabe en mere varieret skoledag for eleverne, skriver Kulturminiseriet i en pressemeddelse.

Portalen er lavet i samarbejde mellem Kulturministeriet og Undervisningsministeriet som led i Det nationale netværk af skoletjenester.

"Når læreren tager sine elever med ud på kulturinstitutionerne, bliver bøger og tavleundervisning for en tid erstattet af kunst og kultur i praksis. For eksempel er det jo først i det øjeblik, hvor man rent faktisk står og ser på et af skagensmalernes billeder, at man rigtigt forstår det specielle lys, som har gjort dem så berømte. Hvis bogligheden suppleres med sanselige indtryk fra det omgivende kultursamfund, skaber vi en mere varieret skoledag. Det vil gavne en bredere gruppe af eleverne, når undervisningen gøres mere levende. Jeg er glad for det fælles initiativ og bidrag til folkeskolereformen, som vil løfte kompetenceniveauet og fremskynde børn og unges møde med kunst og kultur," siger kulturminister Marianne Jelved (R) i pressemeddelsen. 

Login