Lukket seminarium sætter gang i udkants-diskussion

LÆRER: Et lukket seminarium har startet en debat om uddannelse i udkantsområder. S rejser diskussionen, men Haarder vil ikke ændre lukningen, som også professionshøjskolernes formand siger god for.

Da Skårup Seminarium for få dage siden lukkede, satte det samtidig gang i en politisk diskussion om uddannelse i udkantsområder.

Socialdemokraterne har kaldt Bertel Haarder i samråd onsdag for at få svar på, om professionshøjskolen UC Lillebælt lever op til sin pligt til at sikre uddannelse i alle egne ved at lukke Skårup Seminarium ved Svendborg. Og desuden vil en samlet opposition rejse en forespørgselsdebat i januar, siger Christine Antorini, Socialdemokraternes uddannelsesordfører.

"Da vi vedtog loven om professionshøjskolerne, blev der beskrevet nogle meget præcise krav til, at professionshøjskolerne har en forpligtelse til at sikre, at der er uddannelse i hele landet. Debatten skal dreje sig om, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at loven bliver opfyldt, for den diskussion rækker jo ud over Skårup. Nogle steder kan man ikke tilbyde tilstrækkelig faglig bredde, mens man andre steder - inklusive på Skårup - siger, at det handler om deres ekstremt dårlige økonomi. Og det falder jo tilbage på ministeren," siger Christine Antorini.

Login