Langt flere studenter skal møde faglærte og lære erhvervsuddannelserne at kende

Der er brug for, studenter møder faglærte gennem både vejledningsarrangementer og fælles projekter, hvor gymnasieeleverne bliver bekendt med, at der findes faglærte veje til spændende jobs, skriver Lars Kunov.

Manglen på faglærte er ikke længere et scenarie ude i fremtiden. Det er en realitet, som påvirker både erhvervslivets indtjening, den grønne omstilling og de offentlige velfærdsydelser. Det har regeringen også opdaget og vil nu tilføre ekstra midler til erhvervsuddannelserne og forsøge at gøre dem mere attraktive gennem bedre videreuddannelsesmuligheder og bedre trivsel på uddannelserne. Indsatsen skal følges op med en mere praksisorienteret folkeskole.

Det er nogle fornuftige tiltag, hvis de bliver foldet rigtigt ud. De kan gradvist gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse og forhåbentlig vil det få flere unge til at vælge den vej. Men det sker ikke i morgen. De fleste af tiltagene tager tid, før de har effekt, og de kommer ikke til at opfylde behovet for faglærte foreløbig. Derfor er vi nødt til, at få flere studenter til at vælge en erhvervsuddannelse som starten på deres karriere.

{{quote:139993:R}}

Login