LA: Fleksuddannelsen skal udrydde "uddannelsesnomader"

INTERVIEW: Liberal Alliance er positiv over for fleksuddannelsen, hvis man formår at få sammentænke arbejdslivet og uddannelse på en ny og innovativ måde. Den må dog ikke koste skatteyderne flere penge, understreger undervisningsordfører Merete Riisager.

Hvis flere unge skal kunne tage vare på sig selv og undgå et liv på offentlig forsørgelse, bliver man fra politisk side nødt til at tænke kreativt og anlægge nye uddannelsesveje. Og fleksuddannelsen kan meget vel være den nye uddannelse, som de unge har brug for.

Det er meldingen fra Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager, der som den første oppositionspolitiker lukker op for et samarbejde med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om "den tredje uddannelsesvej".

"Hvis hver enkel dansker skal have frihed til selv at kunne tilrettelægge sit liv og tilværelse, er det vigtigt, at alle har mulighed for at uddanne sig. Der kan fleksuddannelsen komme til at spille en vigtig rolle for de unge, som ikke ikke har et uddannelsestilbud i dag," siger hun.

Skal målrettes "uddannelsesnomaderne"
Altinget | Uddannelse har i den seneste tid sat fokus på den kommende fleksuddannelse, og både uddannelsesaktørerne og arbejdsmarkedets parter har generelt været positive over for ideen om en ny uddannelsesvej.

Login