Kommunal topchef stopper i København

JOBNYT: Landets største forvaltning med 17.000 medarbejdere, Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, skal have ny administrerende direktør. Efter ni år har Else Sommer valgt at fratræde til sommer.

Landets største kommunale forvaltning, Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, skal have ny administrerende direktør. Efter ni år på posten har 58-årige Else Sommer valgt at fratræde til sommer, når det nye skoleår starter.

Som chef for forvaltningens 17.000 medarbejdere har der gennem årene været masser af udfordringer for Else Sommer. Da hun tiltrådte i 2006 var der brug for en gevaldig oprydning i den skandaleramte forvaltning, hvor økonomien sejlede. Else Sommer stod i spidsen for en omfattende økonomisk genopretning og en gennemgribende modernisering af forvaltningens organisering i sine første år. Hun har i årene, der fulgte, haft hovedfokus på områdets vækst og den faglige udvikling af sektoren, og har herunder lagt masser af energi og tid i de mange politiske initiativer på børne- og ungdomsområdet med implementeringen af folkeskolereformen som det seneste store projekt.  

”Jeg har altid haft den opfattelse, at 9-10 år er en ideel periode som topchef. Det er tid nok til at skabe forandringer, men hverken leder eller organisation går i stå. Når jeg ser på min dåbsattest, må jeg også konstatere, at det er nu, hvis jeg skal nå endnu en ny epoke i mit arbejdsliv," siger Else Sommer.

Login