K-ordfører: Kritik af nationale test vil forstumme

FOLKESKOLEN: Kritikken af De Konservatives store skoleudspil er forfejlet, siger partiets uddannelsesordfører Charlotte Dyremose.

De Konservatives udspil om at styrke folkeskolen er blevet mødt med kritik af, at partiet nu vil gøre op med de rigide rammer, som blandt andet elevplaner og nationale test har medført. Lærernes rolle skal styrkes, og derfor er kritikken forfejlet, siger partiets uddannelsesordfører Charlotte Dyremose.

I vil styrke lærernes rolle, men ifølge lærerne selv har de fået mindre ansvar som følge af blandt andet elevplaner og nationale test. Har I taget for meget ansvar fra lærerne og nu vil give det tilbage?

"Anders Bondo Christensen er jo faktisk rimelig positiv over for vores forslag. Men det handler ikke om, at vi skal afskaffe elevplaner. Det bliver nemt gjort til, at elevplanerne er skyld i, at lærerne ikke har noget ansvar, men det er noget fis. Elevplanerne er lærernes redskab, som skal bruges til at sikre den enkelte elevs undervisning og samtidig sørge for et godt samarbejde med forældrene. Men det ændrer ikke på lærernes generelle ansvar for elevernes undervisning," siger Charlotte Dyremose.

Login