K-ordfører har fokus på folkeskolen

AGENDA: Nyudnævnt uddannelsesordfører, Mai Henriksen (K), vil have mere undervisning i Folkeskolen og sætter spørgsmålstegn ved den nuværende brobygning. Men også ungdomsuddannelserne har ordførerens opmærksomhed.

Jo mere undervisning, des bedre. Sådan mener ny MF og uddannelsesordfører Mai Henriksen (K), som kort efter udnævnelsen hovedsagligt har fokus på grundskolen, heriblandt altså folkeskolelærernes mængde af undervisning.

"Som udgangspunkt skal lærerne undervise mere. Jeg tror, eleverne bliver klogere af flere timer, og de timer skal tages fra administration. Vi skal kigge på mængden af dokumentation, og om vi kan gøre det nemmere, end det er nu," siger Mai Henriksen.

De flere undervisningstimer i folkeskolen, mener Mai Henriksen, skal bruges på øget holdundervisning og projektarbejde frem for klassisk klasseundervisning.

"Vi skal fjerne reglen med, at 50 procent af undervisningen skal foregå i en enhedsklasse. Jeg har stor tiltro til, at skolerne bedst kan tilrettelægge undervisningen," siger hun.

Bedre brobygning
Tiltro har Mai Henriksen også til lærerne, når det kommer til at få de ældste folkeskoleelever videre i uddannelsessystemet.

"Lærerne gør alt, hvad de kan. Men vi må ikke acceptere, at nogen falder fra i folkeskolen," siger hun.

Og her kan brobygning være svaret.

"Der er jo brobygning i dag, men er den god nok?," siger Mai Henriksen og giver klart udtryk for, at også ungdomsuddannelserne vil have hendes opmærksomhed.

"I forhold til det samfund, vi ønsker i fremtiden, er det en nøglefaktor, at så mange som muligt skal have en ungdomsuddannelse," siger hun.

Mai Henriksen er udover posten som uddannelsesordfører også udnævnt til ordfører for arbejdsmarked og ligestilling.

Login