Jubilæum: “Skole i 200 år”

KORT NYT: I 2014 er det 200 år siden, at der blev indført undervisningspligt for alle børn i Danmark. Jubilæet skal fejres under titlen "Skole i 200 år". H.K.H. Kronprinsesse Mary bliver protektor for jubilæet.

I 2014 fejres 200-året for undervisningspligten i Danmark med et stort jubilæum, som H.K.H. Kronprinsesse Mary bliver protektor for. Allerede nu skal en jubilæumsstyregruppe i gang med planlægningen.

"I 2014 har Danmark haft 200 år med undervisningspligt for alle børn. Det er værd at fejre. Både for at markere den betydning, som det har haft for samfundet historisk set, og for at markere, hvor vigtig skolen fortsat er. Vi skal hele tiden udvikle skolen, så vi giver alle børn de bedst mulige forudsætninger for at klare sig godt senere i livet. Jeg glæder mig meget til at samarbejde både med H.K.H. Kronprinsesse Mary og med jubilæumsstyregruppen om at forberede fejringen af skolen," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) i en pressemeddelelse.

Jubilæumsstyregruppe
I anledning af jubilæet har børne- og undervisningsministeren nedsat en styregruppe, som skal i gang med at forberede jubilæet. Styregruppen får det overordnede ansvar for jubilæet.

Jubilæumsstyregruppen består af:

Login