Islandsk minister: Lighed i skolen er vigtigt

INTERVIEW: Hvis man spørger den islandske undervisningsminister, er lighed, fællesskab og bæredygtighed nøgleord, når man skal definere den nordiske skoletradition. Og det skal vi videreudvikle i fællesskab, siger hun til Altinget | Uddannelse.

Folkeskolen skal have en ny start. Og grundlaget skal være fællesskabet.

Med afsæt i dette politiske statement skød børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) for nogle uger siden reformprojektet Ny Nordisk Skole i gang.

I visionen for en "Ny Nordisk Skole" skal den gamle pædagogiske tradition omkring "læring af lyst" gennemgå en renæssance, hvor uddannelsestrin fra dagtilbud til folkeskole skal være institutioner, som sammentænker og forener et sammenhængende børneliv og uddannelsespolitik. Idéen er, at den selvstændige tanke skal forankres tidligt, og børn skal udvikle sig sammen og på tværs af sociale lag og grupper.

Med afsæt i det mantra, bringer Altinget | Uddannelse den kommende tid en interviewserie, hvor vi spørger de øvrige nordiske ministre inden for uddannelsesområdet, hvad, de mener, karakteriserer den nordiske skole, og hvad vi kan lære af hinanden.

Login