Halv milliard til reform af folkeskolen

FINANSLOV: Undervisningsminister Christine Antorini (S) får på finansloven tildelt godt en halv milliard til en folkeskolereform, men kan endnu ikke redegøre for fordelingen af pengene. Venstre kalder udspillet for ”et tryk på stop-knappen”.

446 mio. kroner.

Så mange penge har børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) fået på finansloven til at reformere folkeskolen.

Pengene er fordelt over fire år frem til 2015. 152 mio. i 2012, 202 mio. i 2013 stigende til 446 mio. i 2015.

Men ud over tre allerede planlagte forsøgsordninger er det endnu ikke klart, hvad pengene helt konkret skal bruges til. Afklaringen om projekter og finansiering kommer i det nye år, fortæller ministeren til Altinget.dk.

"Vi kommer først i gang med reformarbejdet i det nye år. Her vil vi invitere til et bredt samarbejde om folkeskolen og diskutere, hvad vi kan gøre for, at eleverne lærer mere," siger hun.

Det, som allerede vides med sikkerhed, er, at Antorini vil starte tre forsøg om henholdsvis tolærer-ordningen, helhedsskoler og et løft til læsesvage elever.

Mere præcise detaljer om de forsøg vides heller ikke. Det skal også være en del af det brede samarbejde, undervisningsministeren vil indkalde til.

Ellemann: Regeringen i tvivl om retningen
Den manglende viden om folkeskolereformen og uvisheden om forsøgenes indhold får Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann, til at kalde udspillet for en udskydelse og "mærkværdig opbremsning i en fælles proces omkring reformarbejdet".

Login