Håndværkere skal undervise frikommunebørn

FRIKOMMUNER: Håndværkere, gymnasielærere og pædagoger skal undervise folkeskoleeleverne i flere af de nye frikommuner. ”Grotesk,” lyder det fra DLF, der mener, at forsøget er i modstrid med regeringsgrundlaget.

Mette Hviid Laustsen, der er administrationschef i Skoleafdelingen i Odense Kommune, håber på, at andre fagpersoner kan give skolebørnene i kommunen "noget ekstra", som kan bidrage til den samlede læring.

"Udgangspunktet er selvfølgelig stadig, at lærerene skal stå for hovedparten af undervisningen. Men vi kan bruge folk med andre professioner der, hvor de har nogle kompetencer, som lærerne ikke traditionelt besidder. Og de kan måske komme med nogle nye vinkler på tingene, der i de store klasser kan være med til at få den sidste gruppe af elever godt videre på ungdomsuddannelserne," fortæller hun.

DLF: Forsøg i modstrid med regeringsgrundlaget
Når et frikommuneforsøg én gang er godkendt, kan de andre frikommuner kopiere forsøget, og derfor kan ordningen ende med at blive spredt ud til alle kommuner, der er blevet godkendt som frikommuner.

Login