Forsøg får unge med Aspergers igennem gymnasiet

ASBERGER: Specialdesignede gymnasieforløb til unge med Aspergers syndrom hjælper unge ind på videregående uddannelser. Det viser en ny evaluering af forsøgsordninger, der har kørt på Høje-Taastrup Gymnasium og Paderup Gymnasium.

Struktureret undervisning og et specialtilpasset gymnasieforløb får unge med Aspergers syndrom til at gennemføre gymnasiet på linje med deres jævnaldrende. Det viser en ny rapport, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) offentliggør fredag. Rapporten er en evaluering af tre forsøgsordninger med særlige gymnasieforløb i Høje-Taastrup og Paderup for unge med Aspergers.

Evalueringen viser, at forsøgsordningerne har været en succes. Eleverne klarer sig godt i gymnasiet og det samlede eksamensresultat ligger tæt på 7 - altså på niveau med landsgennemsnittet.

"Eleverne med Aspergers har klaret sig fint igennem gymnasiet, fordi der i forsøgsordningen har været stor opmærksomhed på deres særlige behov," siger Souschef i EVA, Rikke Sørup, der har stået i spidsen for evalueringen til Altinget | Uddannelse.

Login