Forslag om ny superlærer i naturfag

FOLKESKOLEN: Aarhus Universitet klar med en ny læreruddannelse, der skal styrke naturfagene i folkeskolen. Fantastisk ide, siger Bertel Haarder (V), mens Socialdemokraterne er skeptiske.

En ny superlærer i naturfag skal i fremtiden husere i den danske folkeskole for at få eleverne til at interessere mere for naturfagene.

Sådan lyder forslaget fra Aarhus Universitet, der inden længe vil ansøge Undervisningsministeriet om lov til at lave en ny læreruddannelse med stor vægt på naturfagene. For som det er i dag, skal lærerne i folkeskolen være bedre rent fagligt, hvis de skal få flere elever til at kaste sig ud i fysikken og kemiens verden, siger Erik Meineche Schmidt, dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.

"Vi ved, at mange elever bliver begejstret for et fag, hvis de møder en begejstret lærer. Hvis man skal engagere og inspirere i folkeskolen, så er forudsætningen, at lærerne har en endog meget solid viden om det, de underviser i. Og man inspirerer ikke, hvis man bare er god til at undervise. Jeg erkender og nedvurderer ikke, at skolelærere kan en masse fagdidaktik og psykologi i forhold til at have med børn at gøre, men hvis vi ser på, hvad de kan af deres fag, så er det begrænset," siger Erik Meineche Schmidt.

Login