Gymnasierektorer ønsker sociale taxametre

UNDERSØGELSE: Over halvdelen af de gymnasierektorer, der har deltaget i Altinget | Uddannelses rundspørge, går ind for sociale taxametre. Formanden for Rektorforeningen er overrasket, men ser ingen uoverensstemmelse mellem rektorerne og foreningen.

Står det til gymansierektorerne, skal der indføres sociale taxametre på landets gymnasier. Det fremgår af en undersøgelse lavet af Altinget | Uddannelse, som 43 rektorer fra hele landet har svaret på.

Ud af de 43 rektorer, der har deltaget, har 26 svaret, at de er "enige" eller "meget enige" i, at man skal indføre en form for socialt taxameter. Ni er i hverken "enige" eller "uenige", mens kun otte er imod.

Dermed støtter et flertal af rektorerne børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) og hendes udmelding om at indføre et sådant taxameter. I efterordet til Lars Olsens seneste bog "Uddannelse for de mange" skriver hun, at man bør indføre sociale taxametre på alle ungdomsuddannelserne, "så der tages højde for, at gymnasier og erhvervsskoler har elever med meget forskellig hjemmebaggrund."

Login