EUD-forhandlingerne fortsætter mandag

EUD: Trods maratonforhandlinger faldt reformen af erhvervsuddannelserne ikke på plads torsdag aften. Forhandlingerne fortsætter mandag, og alle Folketingets partier sidder fortsat med ved forhandlingsbordet.

Torsdag aften forlod ordførerne for de otte folketingspartier Undervisningsministeriet efter mere end fem timers forhandlinger, og partierne skal mødes igen hos undervisningsminister Christine Antorini (S) på mandag. Alle partierne sidder fortsat med ved forhandlingsbordet, og selvom alle knasterne blev diskuteret og endevendt, er de endnu ikke noget til enighed om et endeligt resultat.

"Vi har bevæget os ind i den afgørende forhandlingsfase, så jeg kan ikke udtale mig om de enkelte elementer. Og intet bliver lukket, før alt er lukket. Men vi skal mødes igen mandag, og stemningen er fortsat god. Vi har nogle gode diskussioner, og alle er interesserede i, at det ender godt. Så det er opløftende," siger den socialdemokratiske erhvervsuddannelsesordfører, Ane Halsboe-Jørgensen.

Står fast på etårig HG
Regeringen har haft forhandlinger med de borgerlige, SF og Enhedslisten hele ugen, og det har især været spørgsmålet om HG'ens længde, som har har fyldt ved forhandlingsbordet.

Login