Erhvervsuddannelserne ser ud til at stige i popularitet

IMAGE: Længe har erhvervsskolerne kæmpet med fordomme og dårligt image, men nu ser udviklingen ud til at vende. Både unge og forældre har fået en mere positiv opfattelse af erhvervsskolerne, viser ny undersøgelse.

Stadig færre unge kan finde gode argumenter for ikke at vælge en erhvervsuddannelse. I 2010 er det 6 ud af 10 unge, som ikke kan komme på én god grund til ikke at vælge en uddannelse på en erhvervsskole mod kun 4 ud af 10 året før. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Yougov Zapera for Danske Erhvervsskoler.

Imagepleje er længe blevet efterlyst fra flere kanter, og det glæder direktør for Danske Erhvervsskoler - Lederne, Lars Kunov, at tendensen går i en positiv retning.

"Det er en stor cadeau til det flotte arbejde, der gøres på de danske erhvervsskoler hver evig eneste dag. Men det er også et vidnesbyrd om, at flere og flere unge og deres forældre godt er klar over, at de erhvervsrettede ungdomsuddannelser giver nogle fantastisk muligheder både i form af fremtidige jobmuligheder, men også i form af mulighederne på de videregående uddannelser," siger han i en pressemeddelelse.

Login