Erhvervsskoler undrer sig over "teknokratisk kortslutning"

ØNSKESEDDEL: Erhvervsskolerne må ikke udbyde supplerende kurser til elever, der ikke er kvalificerede til at starte på uddannelsen. Det skal ændres, fastslår skolerne i ønskeseddel til ny regering.

Til trods for et fælles politisk ønske om at forbedre erhvervsuddannelserne spænder Undervisnings-ministeriet ben for, at erhvervsskolerne selv udbyder supplerende kurser til elever, der mangler færdigheder for at blive optaget på uddannelsen.

”Ministeriets begrundelse er aldrig gået op for os. Mit bedste bud er, at der er tale om en teknokratisk kortslutning,” siger formanden for Danske Erhvervsskolerne – Lederne, Peter Amstrup, til Altinget.

Og den kortslutning ønsker erhvervsskolerne at få repareret hurtigst muligt. Helt konkret ønsker skolerne at få lov til at udbyde erhvervsfaglige suppleringskurser til de elever, der ikke umiddelbart er kvalificerede til erhvervsuddannelsernes grundforløb 2 – som henvender sig til de unge, der ikke hopper direkte ind på en erhvervsuddannelse fra folkeskolen.

Login