Erhvervsakademierne i grænselandet

TEMA V: Der har været meget fokus på erhvervsakademierne som institution, og det har fjernet fokus fra selve uddannelserne, mener Anders Vind, medlem af Erhvervsakademirådet og konsulent i LO. Erhvervsakademierne kommer under lup i femte del af Altinget.dks artikelserie, som tager pulsen på den danske uddannelsessektor.

"Uddannelserne har ikke rykket sig så meget på nogle områder, fordi der har været så meget bøvl med det institutionelle i sektoren. Derfor skal der fremover være mere fokus på kontakten mellem uddannelserne og arbejdsmarkedet, at sikre relevansen i uddannelserne og få styrket efter- og videreuddannelsesdelen," siger han.

Han bakkes op af Anja Trier Wang, konsulent i DI og medlem af KEA's bestyrelse, som dog ikke regner med, at der bliver styr på erhvervsakademiernes fremtid foreløbig.

"Jeg glæder mig til at få overstået den institutionelle start, så man kan få klarhed over, hvordan det institutionelle billede er, og hvordan det skal være fremover. Men uanset hvad, så ved vi ikke, hvad der kommer til at ske i 2015," påpeger hun.

Login